skip to Main Content

Speculaasjes (suikervrij)

Deze speculaasjes zijn gezoet met appelstroop, zonder toegevoegde suiker. Wanneer je gebruik maakt van boekweitmeel zijn de koekjes ook glutenvrij!

Kinderen vinden het leuk om vormpjes te gebruiken

Ingredi├źnten:

 • 125 gram boekweitmeel (maar speltmeel of tarwemeel kan ook)
 • 50 gram (suikervrije) appelstroop
 • 75 gram kokosolie (65 gram roomboter kan ook)
 • 1 flinke theelepel speculaaskruiden
 • amandelschaafsel, ter garnering

Aan de slag:

 1. Smelt langzaam de kokosolie (of roomboter) in een pannetje en meng de appelstroop erdoor. Meng het boekweitmeel (of ander meel) en de speculaaskruiden alvast in een mengkom, en giet als laatste de kokosolie (of boter) en appelstroop erover heen. Meng het geheel (evt. met een mixer) goed door.
 2. Zet het deeg een half uur in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
 3. Leg het deeg vervolgens op een bakpapiertje, en dek af met een ander bakpapiertje. Rol met een deegroller het deeg goed uit tussen de bakpapiertjes . Zorg ervoor dat het ongeveer 3 mm dik is. Haal even het bovenste papiertje van het deeg af, strooi het amandelschaafsel over het deeg heen, en leg dan het bakpapier er weer bovenop. Rol nog even met de deegroller over het geheel, zodat het amandelschaafsel goed blijft zitten. Haal dan het bovenste bakpapiertje eraf en snijd het deeg in stukjes of gebruik vormpjes.
 4. Bak de koekjes vervolgens af in de voorverwarmde oven van 150C, tot de koekjes enigszins hard zijn geworden. Dit duurt, afhankelijk van je oven, tussen de 12-15 minuten.
 5. Houd ze de laatste minuten in de gaten, want ze verbranden snel!
 6. Laat ze even afkoelen, en smullen maar!

Dit recept is afkomstig van www.blijsuikervrij.nl

Voor meer suikervrije recepten kun je daar terecht!

Back To Top