skip to Main Content

Workshop ‘Orde in de Chaos’

Hoe zou het zijn als je zelf in staat bent ruimte te creëren in je hoofd en daar weer de regie over te krijgen? En wil je ontdekken hoe je ook anderen kunt begeleiden de regie te krijgen over hun eigen denken en handelen?

Leer dan de techniek van het hoofd opruimen in één dag!

Voor wie?

(Teams van) leerkrachten, intern begeleiders, coördinatoren, remedial teachers en directeuren. Voor een ieder die wil leren hoe je informatie effectief en handig ordent in je hoofd.

Wat leer je tijdens deze workshop?

  • Je krijgt inzicht in de processen die zich in het hoofd allemaal afspelen.
  • Je leert hoe je zelf over die eigen processen de regie krijgt, door je eigen hoofd op te ruimen én te leren begeleiden in het proces bij een ander, zodat er weer ruimte is voor rust en nieuwe keuzes en mogelijkheden.
  • Je leert wat er verandert bij stressvolle omstandigheden.
  • Doordat je grip krijgt op je eigen systeem voorkom je verzuim en werk je aan vitaliteit.
  • Je oefent met elkaar, zodat je er direct mee kunt gaan werken.
  • Je ontdekt welke strategieën iedereen, van jong tot oud, hanteert. Wat maakt dat ze een vol hoofd krijgen.
  • Je leert hoe je met een kind of groep kinderen het hoofd op kan ruimen.

Door de duidelijke en concrete uitleg over hoe de methode werkt, leer je hoe jij hem kunt toepassen en hoe je de vragen stelt die centraal staan in de gesprekstechniek. Alles wat je leert, breng je direct in praktijk door te oefenen met de collega-cursisten. Ook komt impliciet aan bod hoe jouw leerstrategie werkt en hoe je dat kunt verbeteren. Hoe je de aangeboden informatie die je dagelijks tegen komt beter kunt verwerken en opslaan om deze altijd weer terug te vinden als je het nodig hebt.

Download hier de brochure!

Back To Top