skip to Main Content

Na jaren onderwijservaring en nu werkend als zelfstandig therapeut en trainer, begeleidt Annemieke in haar praktijk Wonderwijs kinderen met leer- en ontwikkelingsuitdagingen. Zij ervaart dagelijks de impact van beweging op de ontwikkeling van het brein en hoe dit de ontwikkeling van kinderen stimuleert.

Annemieke deelt haar kennis en ervaring graag met jou, zodat ook jij gaat ervaren hoe belangrijk specifieke bewegingspatronen zijn. Je kan de oefeningen de volgende dag direct gaan inzetten!

Durf jij leerproblemen ook vanuit een andere hoek te bekijken?

Annemieke wil je op een andere manier leren kijken naar leerproblemen. Gebaseerd op dat wat fundamenteel is voor (brein)ontwikkeling: beweging. Zij heeft een inspirerend programma geschreven om aan de bewegingsbehoeften van kinderen tegemoet te komen.  Bewegingen die van belang zijn voor het gehele bewegingssysteem en daarmee positief effect hebben op de totale ontwikkeling van het kind.                                    
Een workshop met een preventief karakter!

Doelgroep:

Leerkrachten groep 1 t/m 8, intern begeleiders, medewerkers kinderdagverblijf en naschoolse opvang, coördinatoren, remedial teachers.

Duur van de workshop:

Deze workshop bestaat uit 1 middag en duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Kosten per deelnemer inclusief manual: € 150

Wat gaan we doen in deze workshop:

– Je krijgt theorie over de invloed van beweging op het brein.

– Je ontdekt wat beweging met de aanpak van leerproblemen te maken heeft.

– Je leert preventief werken aan ‘organiseren’ in het lijf en daarop volgend in het hoofd.

– Je leert wat het belang is van neuro-motorische rijpheid voor het leren; hiermee kan je makkelijker inschatten of een kind door kan naar groep 3 of niet.

– Je leert wat het belang is van lateralisatie.

 

Aanmelden

Heb jij ook zin om op een leuke en actieve manier te leren werken aan groei en ontwikkeling bij kinderen? Meld je nu aan!

Wil je deze workshop Incompany? Neem contact op voor het doen van een aanvraag.

Data workshop Brein in Beweging in Castricum:
(Deze opleiding maakt ook deel uit van de jaaropleidingen)

13 november 2024 (klik op de datum om aan te melden)

Jaaropleidingen

Ben je leerkracht van groep 1-2-3 of Intern Begeleider in het primair onderwijs of zelfstandig werkend therapeut, dan is mogelijk de jaaropleiding ‘Wonderwijzer word je zo’ interessant voor jou. Vraag gerust de studiegids aan via dit aanvraagformulier.

Ben je leerkracht van groep 4 t/m 8 of Intern Begeleider in het primair onderwijs, dan is mogelijk de jaaropleiding tot Didactisch Leerspecialist interessant voor jou. Vraag gerust de studiegids aan via via dit aanvraagformulier.

Back To Top