skip to Main Content

…laten wij samen zorgen dat hij de goede kant op kantelt.

Op een zondagmiddag blikte ik terug op de afgelopen week. Ogenschijnlijk een normale werkweek, die er bij mij overigens iedere week anders uitziet. En daar houd ik van.

Mijn visie; ‘werken aan een stevig fundament voor ontwikkeling en leren’ draag ik breed uit en dat uit zich in mijn diverse werkzaamheden; ik werk met ouders en kinderen in mijn praktijk, met kinderen en onderwijsprofessionals op school en ik verzorg diverse cursussen omtrent dit onderwerp met als doel dat veel meer professionals met kinderen kunnen werken aan een stevig fundament.

Met een stevig fundament bedoel ik optimale mogelijkheden van het lichaam en brein om prettig en ontspannen te kunnen functioneren. Zodat je lekker in je vel zit en betekenis kunt geven aan je leven.

Ieder mens heeft z’n eigen fundament, een schoolsysteem en andere organisaties zouden ook een stevig fundament moeten hebben, net als bijvoorbeeld onze samenleving.

Al deze aspecten kwamen op elk z’n eigen wijze langs in mijn bezigheden de afgelopen week.

Een week die begon met een voor mij donkergekleurde dag. Een jaar geleden stapte een goede vriendin en fijn sparringmaatje uit het leven. Haar wereld was zo aan het wankelen dat ze niet meer wist hoe terug in balans te komen. Ik hoop dat ze haar rust gevonden heeft, waar dat ook is.

Ik koos ervoor deze herinneringsdag vrij te zijn en langs te gaan in haar oude omgeving. Goed om weer even te spreken met de mensen die haar ook goed hebben gekend, terug te blikken, nog steeds prangende vragen te delen en me neer te leggen bij het feit dat sommige antwoorden nooit zullen komen. Een dag van rouw en rust.

Ook bezocht ik deze week een ouderavond op de school van onze zoon, met als thema ‘Vrijeschoolse Mediaopvoeding’. Naast tips over schermtijd, digitale verleidingen, online sociaal gedrag en privacy, ging het in deze avond ook over de impact en invloed van AI en bijv. Chat GPT. Natuurlijk zijn er positieve dingen te doen met AI, maar hoe bewust zijn we ons van de negatieve uitwerkingen? Best schokkend om te horen dat de makers van bijv. ChatGPT niet hebben voorzien welke uitwerking het nu al heeft in de samenleving, terwijl de ontwikkelingen technisch gezien al weer verder zijn. Ze hebben geen idee waar dit gaat eindigen. Nu ben ik best een positivist, maar wie kan toezeggen dat het netwerk van computers met al hun data, waarbij de mens de enige ‘partij’ is die daar nog grip op heeft, ons op een gegeven moment niet zou willen uitschakelen? Zomaar een gedachte die je wereld toch een beetje kan laten wankelen.

Ook had ik deze week een aantal intakegesprekken met nieuwe klanten in mijn praktijk. De laatste tijd komt daarbij opvallend vaak de ‘lockdownperiode’ ter sprake en de negatieve gevolgen die dit voor iedereen, maar in dit geval even specifiek voor kinderen heeft gehad. We zijn drie jaar verder en de gevolgen worden steeds meer zichtbaar. Kinderen die een leerachterstand hebben opgelopen die misschien nu pas zichtbaar wordt. Kinderen die (nog steeds) angstig zijn en daardoor niet alleen durven zijn, slecht slapen, zindelijkheidsproblemen hebben of zich uiten in boos en onrustig gedrag. Hoe is het fundament in ons onderwijssysteem zodat deze kinderen erbij gehouden kunnen worden? De uitkering van NPO gelden zijn in ieder geval gestopt. Blijkbaar is de overheid in de veronderstelling dat het leed is geleden en het puin is geruimd. Niets is minder waar…

Ik gaf een cursusdag over het Wereldspel. Het Wereldspel is een observatie instrument om zicht te krijgen op hoe een kind z’n wereld beleeft, middels een dorp dat een kind bouwt met specifiek materiaal. Professionals uit diverse disciplines waren aanwezig en dat levert altijd waardevolle gesprekken op. We zien de laatste jaren in wat kinderen bouwen ook een tendens van gevoelens van onveiligheid, dat ze in toenemende mate zoekend zijn naar bescherming en uitzichtloze toekomst. De wereld wankelt…

Ook hier positief nieuws, want door bijvoorbeeld dit signaleringsinstrument kunnen we kinderen beter begrijpen en ze tijdig bijstaan.

Aan het eind van de week bezocht ik een lezing van Ard Pisa over ‘Ancient Msyteries & Energies’.
Ard vertelde over de aanwezigheid van megalithische bouwwerken over de hele wereld, zoals piramides, stenen cirkels, tempels, reuzengraven en hunebedden. Hij is er achter gekomen dat er nog nooit een mummie gevonden is in een Egyptische piramide. Dat piramides over de hele wereld te vinden zijn, zelfs in Bosnië en Roemenië. En dat de functie van piramides hoogstwaarschijnlijk van heel andere aard is dan wat wij erover geleerd hebben. Hij vertelde over en vertoonde beelden van overal ter wereld aanwezige mysterieuze megalithische bouwwerken, die we met de huidige technieken niet kunnen nabouwen.
Ik kan je zeggen, ik was deze avond behoorlijk ondersteboven van deze feiten. Het voelde als onthullingen van talrijke geheimen! Geschiedenis heeft nooit mijn interesse gehad, maar deze avond was de boeiendste geschiedenisles ever. Onze voorouders hadden ongekende vermogens. Ard maakte ons bewust dat de ongekende vermogens in jezelf geactiveerd mogen worden. En dat de bijzondere plekken die hij heeft laten zien, kunnen dienen als krachtplekken met bijzondere energie.

Tenslotte luisterde ik dit weekend naar een podcast met daarin Brahman Menor over pranic living. Al eerder fascineerde dit onderwerp mij, tot voor kort wist ik niet van het bestaan af. Wat is de werkelijke invloed van voeding op onze energie en hoe wij leven? Interessant om naar deze podcast te luisteren en elementen mee te nemen ter overweging op hoe ik zelf naar voeding en energie kijk. De wereld is in beweging en die van mij ook!

‘Zomaar’ een week die ik met je wilde delen. Een bewogen weekje op een aarde die ook behoorlijk in beweging is.

Ik doe mijn best hier een positief steentje aan bij te dragen. Door te zorgen voor een goed fundament in mezelf en mijn gezin, nieuwe inzichten en leerervaringen op te doen en in mijn werk bij te dragen aan een goed fundament bij kinderen, zodat ook zij hun ongekende vermogens kunnen activeren!

Direct door het werken met henzelf, en indirect door professionals op te leiden hoe ze ook een stevig fundament kunnen leggen.

Ik doe dit door te werken met bestaande methodieken en technieken, en volg je begeleiding of een cursus bij mij, dan krijg je mij met alles wat ik geleerd heb erbij 😉

Back To Top