skip to Main Content

Jaaropleiding tot Didactisch Leerspecialist

Voor leerkrachten uit groep 4 t/m 8 en Intern Begeleiders in het primair onderwijs en zelfstandig therapeuten

 

Ontdek het fundament van leren en ontwikkeling, hoe je kinderen leert hun hoofd te organiseren, te leren leren en ervaar zinvolle didactische werkvormen zodat jij én je leerlingen weer met positieve zin en flow aan het werk gaan!

Dit jaarprogramma neemt je vanuit de basis mee in hoe het fundament van leren en ontwikkeling wordt gevormd en geeft je daarna dé tools van LEREN LEREN.

  • Wil jij leren welke bouwstenen in het fundament nodig zijn om tot een goede ontwikkeling te komen?
  • Wil jij met wetenschappelijk bewezen visuele leertechnieken aan de slag, waarmee het leren, rekenen en (begrijpend) lezen verbetert? 
  • Wil jij leren hoe je volle hoofden kunt opruimen én de basis voor taal- en rekenen efficiënt in het geheugen kan opslaan?
  • Wil jij direct betekenisvol aan de slag kunnen op basis van wat je hebt gesignaleerd?

Als voormalig leerkracht en nu werkzaam als kindertherapeut, heb ik helder voor ogen wat basisschoolkinderen nodig hebben als stevige basis voor hun ontwikkeling. Er zijn nogal wat bouwstenen en vaardigheden die nodig zijn om succesvol tot lezen, schrijven en rekenen te komen. Vervolgens is het van belang dat kinderen leren hoe ze op een voor hen passende en efficiënte manier de aangeboden informatie kunnen verwerken in hun brein.

Mijn droom, mijn missie is om professionals zoals jij, gedreven mensen die met kinderen werken, te laten weten hoe belangrijk deze bouwstenen zijn én om ze te leren hier op een constructieve manier mee aan het werk te gaan.

Met deze opleidingen ga je een fundamenteel verschil maken in het onderwijs! Voor de leerlingen en zeker ook voor je eigen ontwikkeling en werkplezier. En dat is wat in mijn ogen op dit moment hard nodig is. Jij kunt hierbij een belangrijke rol vervullen!

Ik heb een volledig programma voor je samengesteld, waarin je enerzijds leert over de bouwstenen die nodig zijn voor het leren en anderzijds hoe je kinderen helpt om op een voor hen efficiënte manier de aangeboden leerstof te onthouden.

In deze jaaropleiding zit precies dat wat je als leerkracht, Intern Begeleider of zelfstandig therapeut nodig hebt om kinderen in groep 4 t/m 8 met bewezen leertechnieken te ondersteunen.

Door het volgen van deze jaaropleiding haalt de school met jou waardevolle expertise in huis waarmee je zelfstandig kunt signaleren, handelen én ben je gecertificeerd om de LEREN LEREN Methode zelfstandig aan te bieden aan de kinderen in jouw school. Als therapeut heb je een gedegen pakket in handen om handelingsgericht en heel efficiënt aan de slag te gaan. 

 

Na afloop van het jaarprogramma:

– Heb je inzicht in het fundament van leren en ontwikkeling en weet je welke vaardigheden tot het fundament behoren.

– Ben je bekend met wetenschappelijk bewezen visuele leertechnieken, waarmee het leren, rekenen en (begrijpend) lezen verbetert. Tevens leer je technieken aan om de reguliere lesstof visueel aan te bieden en het kind handvatten te geven om effectief te leren en te automatiseren.

– Ben je gecertificeerd om de LEREN LEREN Methode zelfstandig aan te bieden aan jeugd binnen school en/of praktijk.

– Leer je om non-verbaal (dus zonder taal!) de mate van visueel en/of verbaal denken te zien bij een leerling en welke sociale en/of emotionele aspecten een rol spelen (zoals faalangst, onzekerheid, communicatie, boosheid etc.).

-Leer je wat er bij faalangst in het brein gebeurt, methodes om kinderen uit hun angst terug in de ontspanning te krijgen en hoe je kinderen met faalangst kunt begeleiden

– Beheers je de techniek van het ‘hoofd opruimen’ en kun je deze toepassen in het werken met kinderen.

– Weet je hoe je de taal- en rekentekening in kan zetten om de basis van taal en rekenen eenvoudig en overzichtelijk aan te bieden.

 

Modules:

Startbijeenkomst 18 september 2024 14.00 – 17.00
Signaleren met het Wereldspel* 9 oktober 2024 9.30 – 16.30
Brein in beweging* 13 november 2024 14.00 – 17.00
Omgaan met faalangst* 16 januari 2025 9.30 – 16.30
LEREN LEREN methode* 3 – 4 – 5 februari 2025 9.30 – 16.30
Orde in de chaos!*
-taaltekening
-rekentekening


27 maart 2025
17 april 2025

9.30 – 16.30
Presentatie eindopdracht + diplomauitreiking 21 mei 2025 13.30 – 16.30

* Deze modules zijn ook als losse training te volgen.

Trainingslocatie:

Alle modules worden gegeven op de praktijklocatie van Wonderwijs, Landgoed Duin en Bosch in Castricum

Investering gehele opleiding

€ 3.595,-.  Al onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Dit is inclusief:
– licentiekosten (à € 1.250,-)
– werkmateriaal, werkbladen (ook digitaal)
– koffie/thee, en op hele dag is ook de lunch inbegrepen
– handleidingen
– boek: Beelddenken visueel leren en werken t.w.v. € 19,95
– werkboek: Beelddenken Werkboek voor kinderen t.w.v. € 17,50
– licentie voor onbeperkt gebruik van de kennis
– aansluiting als professional gedurende het lopende schooljaar. Deze kan elk schooljaar verlengd worden voor € 95,-.

Exclusief: Wereldspel  (t.w.v. € 300,- excl. btw)

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

 

Interesse?

De inschrijving is geopend! Ben jij (toekomstig) leerkracht van groep 4 t/m 8 of ben je Intern Begeleider of therapeut en wil jij het fundament ontdekken van leren, ontwikkeling en zinvolle didactiek, zodat jij én je leerlingen weer met positieve zin en flow aan het werk gaan? Vraag dan hier de studiegids aan of schrijf je direct in voor de opleiding via het inschrijfformulier op deze pagina.

Back To Top