skip to Main Content

De ontwikkeling van het menselijk lichaam verloopt volgens een ‘plan’. Vanaf het eerste begin organiseren we onszelf cel voor cel. In razendsnel tempo vormt, beweegt en groeit het menselijk wezen tot een gecompliceerd geheel. Bewegingen zorgen in de basis voor de ontwikkeling van ons zenuwstelsel. Een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel is van essentieel belang om in het leven goed te kunnen functioneren. Als het proces van ontwikkeling verstoord raakt, heeft dit gevolgen voor de verdere ontwikkeling.

In deze module leer je welke vaardigheden op het gebied van auditieve en visuele ontwikkeling onderdeel uitmaken van het fundament van leren. Je leert hoe je deze observeert en wat je kan signaleren om te weten of een kind deze vaardigheid wel of niet beheerst.

Vervolgens gaan we de verbinding leggen naar de aangeboden activiteiten uit de workshop Brein in Beweging, zodat je weet wat je kunt aanbieden wanneer vaardigheden nog onvoldoende eigen gemaakt zijn. Zo heb je een zinvol totaalaanbod om binnen de school mee aan de slag te gaan.

Hiermee heb je enerzijds een efficiënt signaleringsinstrument in handen en tegelijkertijd een handelingsoverzicht van welke activiteiten je kunt inzetten wanneer bepaalde auditieve- en visuele vaardigheden nog onvoldoende ontwikkeld zijn. Hiermee bied je een kind precies dat wat het op dat moment nodig heeft!

Datum: 14 januari 2021 van 9.00 – 12.00 uur

Trainer: Annemieke Hoogeboom-Veldt

Locatie: Praktijk Wonderwijs, Landgoed Duin en Bosch in Castricum

Aanmelden

Deze module is onderdeel van de jaaropleiding ‘Anders kijken naar kinderen’. Inschrijven verloopt via de inschrijving voor de gehele jaaropleiding. Vraag hier alvast de studiegids aan:

Ja, ik heb interesse in de jaaropleiding Anders kijken naar kinderen

 

 

school en bestuur
dit veld niet invullen s.v.p.Back To Top