skip to Main Content

Wil jij alles weten over reflexen én er op een professionele manier mee gaan werken?

Rhythmic Movement Training International is een methode voor reflexintegratie.
In de cursussen wordt je meegenomen door een theoretisch deel over de ontwikkeling van het brein, de reflexen, sensorische verwerking, emotieregulatie en de betekenis en werking van trauma.
Daarnaast maken we gebruik van specifieke ritmische bewegingen. In dit praktische deel leer je hoe je deze zelf moet uitvoeren en hoe je dit met behulp van een ouder/begeleider kan doen.

Je leert tijdens deze opleiding welke reflexen er zijn, je leert hoe je ze kan observeren en testen en je leert specifieke bewegingsoefeningen waarmee je de reflexen bij kinderen en volwassenen kunt integreren.
Met dit alles help je de cliënt verder in zijn ontwikkeling op cognitief én sociaal-emotioneel gebied, zodat het een stevige basis krijgt om verder te kunnen groeien en ontwikkelen!

Na het volgen van RMTi Level 1&2 en RMTi School Readiness heb je een mooie basis om zelf praktisch aan de slag te gaan. Je mag je dan RMTi Reflexintegratie Behandelaar In Opleiding noemen.

Wanneer je daarna ook RMTi Level 3, RMTi Face the Fear en RMTi Making Connections volgt, mag je jezelf RMTi Reflexintegratie Behandelaar noemen.

Voor een internationale erkenning en vermelding op de RMTi website als RMTi Consultant, beschrijf je na het volgen van alle modules ook 3 Casestudies die je bespreekt met een RMTi Mentor.

Back To Top