skip to Main Content

Hoe ziet een traject reflexintegratie eruit?

Annemieke begint met testen welke reflexen nog actief zijn. Daarnaast vullen ouders een vragenlijst in. Als blijkt dat er nog reflexen actief zijn, gaan we die reflexen met de RMT methode integreren.

Het lichaam leert eerst hoe het reflexpatroon behoort te bewegen en volgt daarna het aangeleerde patroon. De langzaam en bewust uitgevoerde bewegingspatronen dringen diep door tot in het primitieve brein (hersenstam), waar de reflexen opgeroepen worden. De symptomen, die hun oorzaak vinden in de nog actieve reflexen, verdwijnen of verminderen bij herhaalde oefening.

Tijdens de behandeling worden er oefeningen voorgedaan en uitgelegd aan de ouders voor thuis. Tijdens de sessie zijn ouders erbij aanwezig en kijken ze goed mee hoe ze de oefeningen thuis kunnen gaan uitvoeren.

Na elke 2 tot 3 weken komt uw kind terug en wordt er bekeken hoe het nu gaat met de reflex en of er nieuwe oefeningen worden meegegeven. RMT vraagt, afhankelijk van hoeveel reflexen nog actief zijn, veel geduld en tijd. RMT brengt door de passieve, subtiele lichaamseigen bewegingen ontspanning teweeg in heel het lichaam. Dit maakt dat juist de RMT ook uitermate geschikt is voor hele jonge kinderen.

 

Back To Top