skip to Main Content

Pak problemen op het gebied van ontwikkeling en leren op de meest fundamentele manier aan door te werken aan reflexintegratie!

Reflexen zijn de basis voor de (neuro)motorische en sensorische ontwikkeling. Wanneer deze reflexen zich zonder problemen kunnen ontwikkelen ervaart een kind balans in denken,  voelen en doen.
Is deze ontwikkeling echter belemmerd, dan kan het kind problemen krijgen op het gebied van gedrag, emoties, motoriek, concentratie en het leren op school. Reflexintegratie oefeningen gaan het kind helpen!

In deze training worden de reflexen uitgelegd, hoe zij kunnen storen op de ontwikkeling en welke van de Rhythmic Movements ingezet kunnen worden om deze reflexen te integreren.

RMT wordt aanbevolen voor onderwijsprofessionals, (kinder-) therapeuten,
logopedisten, ergotherapeuten, (kinder)fysiotherapeuten, osteopaten, pedagogen, psychologen, beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, ouders en kinesiologen.

Accreditatie
Deze opleiding over reflexintegratie is geaccrediteerd door de ADAP. Logopedisten, oefentherapeuten en ergotherapeuten krijgen 19.5 accreditatiepunten voor deze driedaagse opleiding.

(Kinder)fysiotherapeuten kunnen deze cursus ter accreditatie indienen bij de KNGF en ontvangen 21 punten voor deze cursus.
Ook geaccrediteerd bij KTNO.

Data opleidingen in Castricum:

27 – 28 – 29 mei 2024

4 – 5 – 6 oktober 2024

27 – 28 – 29 januari 2025

Trainer: Annemieke Hoogeboom

Het niveau van de trainingen en cursussen is HBO, en kan eventueel met enige aanvullende zelfstudie ook gevolgd worden door deelnemers met MBO niveau met interesse in de leerstof.

Beoordelingen/vereisten:
Studenten die de RMTi-cursussen voor professionele inzet of educatie volgen, moeten aan de volgende vereisten voldoen:

-je volgt de gehele duur van de training
-je voltooit een schriftelijke test met ten minste 75% juiste antwoorden, waaruit blijkt dat je de belangrijke concepten begrijpt die in deze cursus worden onderwezen.
-je neemt actief deel aan het programma en het oefenen van de bewegingen.
-je toont competentie in het praktiseren van de bewegingen.
-je dient een ingevuld trainingsevaluatieformulier in (achteraf, online).
-van de cursisten wordt verwacht dat zij de cursusmanual lezen en actief deelnemen aan de klassikale discussies.

Leerresultaten en kwalificaties:

Na het volbrengen van deze module heb je het volgende geleerd:

  • Hoe ritmische bewegingen helpen bij het integreren van reflexen;
  • Waarom dit belangrijk is;
  • Wat je kunt doen om hersenverbindingen te stimuleren voor meer impulscontrole, aandacht, evenwicht, coördinatie, uithoudingsvermogen en leren.

Je mag het geleerde toepassen in je bestaande professie, maar bent nog geen gekwalificeerd behandelaar. Lees hier welke leerwegen er zijn om Reflexintegratie Behandelaar in opleiding en Reflexintegratie Behandelaar te worden.

flyer RMTi Wonderwijs

Back To Top