skip to Main Content

Pak problemen op het gebied van ontwikkeling en leren op de meest fundamentele manier aan door te werken aan reflexintegratie!

Reflexen zijn de basis voor de (neuro)motorische en sensorische ontwikkeling. Wanneer deze reflexen zich zonder problemen kunnen ontwikkelen ervaart een kind balans in denken,  voelen en doen.
Is deze ontwikkeling echter belemmerd, dan kan het kind problemen krijgen op het gebied van gedrag, emoties, motoriek, concentratie en het leren op school. Reflexintegratie oefeningen gaan het kind helpen!

In deze training worden de reflexen uitgelegd, hoe zij kunnen storen op de ontwikkeling en welke van de Rhythmic Movements ingezet kunnen worden om deze reflexen te integreren.

RMT wordt aanbevolen voor onderwijsprofessionals, (kinder-) therapeuten,
logopedisten, ergotherapeuten, (kinder)fysiotherapeuten, osteopaten, pedagogen, psychologen, beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, ouders en kinesiologen.

Accreditatie
Deze opleiding over reflexintegratie is geaccrediteerd door de ADAP. Logopedisten, oefentherapeuten en ergotherapeuten krijgen 19.5 accreditatiepunten voor deze driedaagse opleiding.

(Kinder)fysiotherapeuten kunnen deze cursus ter accreditatie indienen bij de KNGF en ontvangen 21 punten voor deze cursus.

Data opleidingen in Castricum:

6 – 7 – 8 oktober 2023

29 – 30 -31 januari 2024

27 – 28 – 29 mei 2024

Trainer: Annemieke Hoogeboom

Het niveau van de trainingen en cursussen is HBO, en kan eventueel met enige aanvullende zelfstudie ook gevolgd worden door deelnemers met MBO niveau met interesse in de leerstof.

flyer RMTi Wonderwijs

Back To Top