skip to Main Content

Deze tweedaagse cursus richt zich op het gebruik van ritmische bewegingen bij jonge kinderen en hoe je kunt observeren wanneer reflexen niet goed zijn geïntegreerd. In deze cursus ga je kijken hoe je met activiteiten en spelvormen de bewegingen bij kinderen kunt introduceren en oefenen en ga je eigen spelvormen ontwikkelen.

In deze cursus leer je ook hoe ritmische bewegingen kunnen worden opgenomen in dagelijkse activiteiten in je groep of praktijk. Hiermee zorg je dat dat kinderen voldoende vaardigheden hebben om volledig deel te nemen aan het leerproces wanneer ze naar school gaan.

Deze cursus is geschikt voor leerkrachten, kinderfysiotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, ouders, kinderopvangmedewerkers, en ook voor degenen die hun RMT-kennis willen uitbreiden.

Aan het eind van deze cursus heb je een schat aan spel- en bewegingsvormen die kunnen worden gebruikt om de bewegingspatronen te bevorderen die nodig zijn om primitieve reflexen te integreren.
Je hebt kennis van de reflexen die belangrijk zijn voor het ontwikkelen van een goede lichaamshouding, emotionele stabiliteit en fijne motoriek.

Onderwerpen die aan bod komen:

-De rol die babybewegingen en reflexen spelen bij hersengroei, leren, emotionele ontwikkeling en gedrag
-Redenen waarom niet-geïntegreerde reflexen een belangrijke factor zijn bij uitdagingen zoals ADD/ADHD, dyslexie, ontwikkelingsachterstand, sensorische verwerkingsstoornis, autisme, chronische stress/overweldiging en andere leer-, emotionele en gedragsproblemen.
-Hoe Ritmische Bewegingstraining neurale verbindingen creëert tussen de hersenstam, het cerebellum, het limbisch gebied en de prefrontale cortex en hoe dit helpt bij het loslaten van stress, spraakontwikkeling, sociaal-emotionele vaardigheden, fysieke vaardigheden, leer- en gedragsproblemen.

Deze tweedaagse cursus is een Special Interest cursus van RMTi. Je hoeft geen eerdere RMTi cursus gevolgd te hebben om deel te nemen.

Data cursus School Readiness in Castricum (klik op de datum om je in te schrijven):

5 en 6 maart 2024 AANMELDEN

Trainer: Annemieke Hoogeboom

Het niveau van de trainingen en cursussen is HBO, en kan eventueel met enige aanvullende zelfstudie ook gevolgd worden door deelnemers met MBO niveau met interesse in de leerstof.

 

Back To Top