skip to Main Content

Het Wereldspel

Het Wereldspel is het enige non-verbale onderzoeksinstrument ter wereld dat zicht geeft op de affectieve, pedagogische en cognitieve aspecten van jeugd. Zeer zinvol bij kinderen met communicatieproblemen (TOS, ASS, afasie) en/of zwakke verbale capaciteiten (dyslexie, beelddenken, HB, auditieve problemen). Het Wereldspel kan ook ingezet worden bij anderstaligen. Zonder te spreken, krijg je zicht op de binnenwereld van een leerling en zijn capaciteiten.

Studiedag Signaleren met het Wereldspel

Als bevoegd opleider van Instituut Kind in Beeld bieden wij de studiedag ‘Signaleren met het Wereldspel’ aan op onze locatie. Deze dag is bestemd voor leerkrachten (IB, RT), logopedisten, kindercoaches en -therapeuten, en andere professionele jeugdbegeleiders. Deze studiedag geeft inzicht in de mogelijkheden en basisregels van het Wereldspel. Het volgen van deze dag geeft recht op aanschaf van het Wereldspel met licentie. Een zinvolle, en leerzame dag voor begeleiders die het beste uit hun leerling(en) wil halen.

 

Inhoud

Deze studiedag leert je om non-verbaal (dus zonder taal!) met behulp van het Wereldspel de mate van visueel en/of verbaal denken te zien bij een leerling, en de spelende sociale en emotionele aspecten (zoals faalangst, onzekerheid, communicatie, boosheid etc.). Tevens komen de wetenschappelijke achtergronden en theorie van het Wereldspel aan bod en leer je alles over het visueel en verbaal denken in relatie tot het leerproces. Samen met de duidelijke handleiding vol foto’s en uitleg heb je alle kennis in huis om een breder zicht te hebben op je leerling(en). Lees op de website wereldspel.nl alles over het Wereldspel!

Prijs studiedag: € 550,- (btw-vrij), exclusief Wereldspel

Inclusief:

 

  • Lunch/koffie/thee
  • Handleiding ‘Signaleren met het Wereldspel’
  • Boek ‘Beelddenken, visueel leren en werken’
  • Licentie om het Wereldspel aan te schaffen en binnen de eigen praktijk/school in te zetten

Optioneel: prijs Wereldspel: € 300,- excl. btw

Datum:

woensdag 9 oktober 2024 (klik op de link om je aan te melden)

woensdag 5 maart 2025 (klik op de link om je aan te melden)

Trainer: Annemieke Hoogeboom-Veldt

Locatie: Praktijk Wonderwijs, Landgoed Duin en Bosch in Castricum

Jaaropleidingen

Ben je leerkracht van groep 1-2-3 of Intern Begeleider in het primair onderwijs of zelfstandig werkend therapeut, dan is mogelijk de jaaropleiding ‘Anders kijken naar kinderen’ interessant voor jou. Vraag gerust de studiegids aan via dit aanvraagformulier.

Ben je leerkracht van groep 4 t/m 8 of Intern Begeleider in het primair onderwijs, dan is mogelijk de jaaropleiding tot Didactisch Leerspecialist interessant voor jou. Vraag gerust de studiegids aan via via dit aanvraagformulier.

 

Back To Top