skip to Main Content

Tips om je kind voor te bereiden op het nieuwe schooljaar:

-Praat eens met je kind over het komend schooljaar; moedig het aan zijn of haar verwachtingen en wensen uit te spreken.

-Laat je kind een of twee nieuwe outfits uitzoeken. Zelfvertrouwen over wat het draagt kan hem of haar helpen zich beter in de nieuwe groep te voelen.

-Help je kind de eerste weken om speelafspraken met andere kinderen te maken.

-Om je kind voor te bereiden op de talige schoolomgeving, moedig je kind aan om samen met jou en ook zelfstandig te lezen. Ruim daar dagelijks een minuut of 10 voor in!

-Vraag je kind alvast eens na te denken welke naschoolse activiteiten het zou willen doen komend schooljaar. Denk aan sport, muziek, hobby.

-Maak een (maand)planner voor het hele gezin en geef die een prominente plaats in huis. Daarop staan activiteiten die elk gezinslid elke week heeft, zoals sporten, schoolgym, naschoolse opvang ed. Start nu alvast met het gebruiken ervan zodat iedereen er straks gewend aan is.

-Hoe kan je ochtend routines (nog meer) stroomlijnen? Bekijk/bedenk hoe je de voorschoolse tijd voor iedereen simpeler maakt.

-Voor oudere kinderen: wanneer en waar gaat het z’n huiswerk doen? Creëer samen met je kind een plek waar het zijn/haar schoolspullen kan bewaren en waar het huiswerk kan maken.

-Voor jonge kinderen; start ongeveer een week van te voren met de eet- en slaaptijden die tijdens schoolweken gelden. Moedig tieners aan het zelfde te doen.

-Oefen wat je kind kan vertellen wanneer andere kinderen of de leerkracht vraagt hoe de vakantie was of wat het heeft gedaan in deze periode.

back to school

Back To Top