skip to Main Content

Traject ‘Lezen in beweging’

Dit traject is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen, spellen en/of rekenen. Of dyslexie nu wel of niet is vastgesteld, voor alle kinderen met leesproblemen is het programma geschikt.

Gedurende 4 maanden begeleid je je kind drie keer per week thuis met gerichte spelletjes en oefeningen. Deze zijn ondermeer gebaseerd op (tweehandige) beweging om zo de gebieden in de hersenen die nodig zijn voor het lezen te activeren en stimuleren. Het lezen van woordjes en boeken verdwijnt thuis eerst even naar de achtergrond, om later in het programma weer opgepakt te worden. Na deze oefenperiode zijn de ‘bouwstenen’ voor het lezen gelegd en zal je kind veel beter lezen en het plezier terugvinden.

Waaruit bestaat het programma?

Het programma is speciaal geschreven voor ouders om zelf met hun kind aan de slag te gaan. Het stappenplan staat beschreven in een boek, dat je na de intake meekrijgt. Belangrijk oefenmateriaal is het Meskerbord, dat krijg je -op huurbasis- mee zodat je kind er thuis op kan oefenen.

Wat houdt de begeleiding in?

Gedurende het 14-wekelijkse traject dat je thuis met behulp van het boek uitvoert, kom je om de paar weken samen met je kind drie kwartier langs in de praktijkruimte. We gaan dan samen aan de slag. Jij kunt zien hoe de precieze werkwijze is en waar je op moet letten. Ook is er natuurlijk gelegenheid voor het stellen van vragen. We gaan kijken hoe de vorderingen zijn van je kind, hoe de oefeningen gaan en indien nodig doen we aanvullende oefeningen. Deze begeleiding is waardevol voor ouders. Voor veel ouders is werken met hun eigen kind niet altijd gemakkelijk. Ondersteuning maakt het plezieriger.

Back To Top